Mailserver instellen

Om e-mail te kunnen verzenden dient een mailserver ingesteld te worden via: Account|Opties|Voorkeur. Na deze keuze verschijnt de volgende dialoog:

Achter SMTP Server kan de mailserver ingesteld worden voor uitgaande mail. Indien blanco gelaten wordt getracht om de lokale SMTP server van bijvoorbeeld Internet Information Server (IIS) te gebruiken. Het makkelijkste is om de gegegens over te nemen uit de gebruikte e-mail client zoals OutLook. In OutLook kan de instelling gevonden worden bij: Accountinstellingen. Onder Servergegevens dient dan het gegeven achter: Server voor uitgaande e-mail (SMTP) te worden opgezocht en ingevuld bij: SMTP Server.

In enkele gevallen is bij servers voor uitgaande e-mail ook een loginnaam en wachtwoord vereist. In OutLook kan dit gevonden worden door te klikken op: Meer instellingen en dan het tabblad: Server voor uitgaande e-mail te kiezen. Ook wordt soms een andere poort gebruikt dan poort 25. In OutLook staat is dit te vinden op het tabblad: geavanceerd.

Echter in de meeste gevallen is het invullen van allleen een SMTP server voldoende zoals gedaan is in bovenstaande dialoog: mail.solcon.nl.

<<<<