UBL Facturen ontvangen

UBL facturen kunnen op verschillende manieren worden ontvangen. Deze instructie beperkt zich tot het per e-mail ontvangen van UBL facturen. Na het volgen van deze intstructie is duidelijk of het zinvol is om betaalde diensten in te zetten en op welke manier deze diensten het beste kunnen worden aangesloten.

De ontvangen UBL facturen moeten worden geplaatst in de folder of map: X:\Finalacc\Maatcode\UBL met Maatcode de maatschappijcode van de betreffende administratie.

Per e-mail wordt bijvoorbeeld in Outlook de volgende UBL factuur ontvangen:


De beide bestanden: 1130288-FC1-FactuurHLN.pdf en 1130288-FC1-FactuurHLN.xml kunnen met de linker muisknop (beide bestanden door tegelijk de Ctrl-toets in te drukken) geselecteerd worden. Vervolgens kan met de rechter muisknop Opslaan als worden gekozen:


Nadat Opslaan als is gekozen kan worden genavigeerd naar de betreffende UBL folder. In dit geval is dit de folder of map:
F:\Finalacc\Demo\UBL:


Zoals genoemd kan gebruik gemaakt worden van betaalde diensten van diverse service providers. Het komt erop neer dat de met deze diensten onvangen UBL facturen worden geplaatst in de speciale UBL folder:
X:\Finalacc\Maatcode\UBL (in dit voorbeeld: F:\Finalacc\Demo\UBL). Dit kan tevens worden geautomatiseerd waarbij de UBL bestanden om de zoveel tijd  worden gedownload en in de UBL worden gekopieerd.

<<<<