Instructie IBAN conversie.

De IBAN conversie kan vanuit Mate op geautomatiseerde wijze worden uitgevoerd. Hiertoe dient in Mate gekozen te worden voor: Uitvoer|Rapport waarna het model: IbanConvert.Rap.rtf geselecteerd en uitgevoerd kan worden. Dit model maakt de bestanden [MaatKode]-Debet.txt en [MaatKode]-Credit.txt waarin [MaatKode]staat voor de toegepaste maatschappijcode. De twee bestanden worden in de map X:\Finalacc\ConvertToIBAN\UpLoad aangemaakt. Deze bestanden met banknummers moeten geupload worden naar: https://www.ibanbicservice.nl.

Voordat de bestanden geupload kunnen worden dient geregistreerd te worden via: https://www.ibanbicservice.nl/Register.aspx waarna per e-mail een loginnaam en wachtwoord wordt verstrekt. Na inloggen via: https://www.ibanbicservice.nl kunnen tot 50 bestanden worden geupload uit de map: X:\Finalacc\ConvertToIBAN\Upload.

Op werkdagen worden de bestanden binnen 24 uur geconverteerd. Zodra de bestanden klaar staan kunnen deze in de browser geopend worden als .txt bestand waarna deze gedownload moeten worden door in de browser te kiezen voor: Bewaar als of Save as. De bestanden moeten dan bewaard worden in de map: X:\Finalacc\ConvertToIBAN\DownLoad. Vervolgens moet via Mate|Uitvoer|Rapport het model: IbanConvert.Rap.rtf opnieuw uitgevoerd worden. Het model importeert de IBAN en BIC naar de gereserveerde IBAN en BIC velden.

Het wordt aanbevolen om de banknummers kort na ontvangst van Visual Enterprise 11301-032 te converteren naar IBAN zodat dit niet tijdens de grote drukte aan het einde van het jaar of begin 2014 hoeft plaats te vinden.